Ailesi ile birlikte Yunanistana göç ederken boğularak Ege kıyılarına vuran küçük Kürt kızının adı verilen Alan Kürdi isimle gemi Malta ve Libyanın kıyılarına yaklaşma izni vermemesi sebebiyle iki haftadır Akdenizde dolanıyordu. Gemide bulunan mültecilerden ikisinin sağlık durumunun kötüleşmesi üzerine bu hafta Maltaya teslim edildiği kaydedildi. İtalya ve Malta bu hafta başında, Sea-Eyeın işlettiği mülteci gemisini Libyanın kabul etmesi gerektiğinde ısrar etti.
Malta hükümeti, mültecilerin, Avrupa Komisyonunun koordinasyonu altında Almanya, Fransa, Portekiz ve Lukbemburga dağıtılacağını kaydetti.
Malta hükümeti, "Bu mültecilerden hiçbiri Maltada kalmayacak. Alan Kurdi isimli geminin Maltaya girmesine izin verilmeyecek. Bir defa daha Avrupa Birliğinin bu en küçük ülkesi, sorumluluğu olmayan bu davayı çözmesi için gereksiz baskı altında kaldı. Durumun daha da kötüleşmemesi için bir çözüm bulundu. Bir defa daha bunu netleştirmek istiyoruz. Malta bu yükü omuzlayamaz" dedi.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|||||
|
|
![]() Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır. Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım. |