Artvinin Yusufeli ilçesi Zeytincik köyü arazileri ile yolunun yanında kısmı Deriner Barajının suları altında kalınca Gökçele Mahallesine muvasala düşüncesince 100 mt. yükseklikte genişliği 1 mt. 60 santim bulunan 80 metrelik asılı güreşçi köprüsü mensur edildi. Gökçele Mahallesi sakinleri, ulaşımlarını sağlamış olduğu köprünün ortasına kilitlenmiş sert bap yaptırdı. Mahallede canlı 3 hanenin sahiplerinde mevcut anahtarla girilen mahallede sabahleyin köprüdeki bap açılıyor, tün ezanı ise kapatılıyor.
Artvinin Yusufeli ilçesine ilişkin Zeytincik köyü arazileri ile yolunun yanında bölümünün Deriner Barajının suları altında kalması üzerine, Gökçele Mahallesine ulaşımı bildirmek düşüncesince Devlet Su İşleri (DSİ) 26ıncı Bölge Müdürlüğü kabilinden Cehennem Deresi ilişkin 100 mt. yükseklikte, genişliği 1 mt. 60 santim bulunan 80 mt. uzunluğa ehil asılı güreşçi köprüsü mensur edildi. Mahalle sakinlerinin ulaşımını sağlamış olduğu köprünün ortasına düzenlilik dolayısıyla kilitlenmiş sert bap yaptırdı. Mahallede mevcut 3 hanenin sahiplerinde mevcut anahtarla oluşturulan kapıdan girilen mahallede sabahleyin köprüdeki bap açılıyor, tün ezanı ise kapatılıyor. Asma köprünün uzunluğu dolayısıyla sallanması ilişkin mahalle sakinleri köprüye Sırat Köprüsü ismini verdi. Mahalleliler evlerine revan yolun henüz emin olması düşüncesince taşıt yolu yapılmasını istiyor.
"MAHALLEYE TEK GİRİŞ YOLU BU KÖPRÜ"Evlerine ve bahçelerine bu köprüden ulaştıklarını tamlayan Rüstem Çelik, Eskiden neşeli yanında köyümüz vardı. Köyümüz baraj suları altında kalınca insanoğlu buraları vazgeçme yazar gittiler. Koca köyden geriye çabucak bu 3 haneli mahalle kaldı. Mahallemizdeki evlerimize ulaşabilmemiz düşüncesince bizlere asılı güreşçi köprüsü yaptılar. Mahalleye yanında tane antre yolu bu köprü. Zaten burada 3 kişiyiz. Bazı senelerde mahallede yanında tane kaldığımızda oluyor. Buralar ıpıssız vazgeçme edilmiş yerler. Bizde bu köprüye sert bap yaptırıp, kilitledik. Geceleri korkuyoruz sanarak sert kapıyı kilitleyerek yatıyoruz. Kendimizi bu sayede güvende hissediyoruz. Anahtar çabucak 3ümüzde mevcut dedi.
"AKŞAMLARI KAPIYI KİLİTLEYİP YATIYORUZ"Kış mevsiminde köylerinde kimsenin kalmadığını özetleyen Necati Çelik de Evlerimiz ve mahalle gereksiz kalıyor. Ben de Bursada oturuyorum. İlkbaharla baş başa köyüme gelmiş olarak zeytin ağaçlarımın bakımını yapıyorum. Şu anda mahallede çabucak üç ad yaşıyoruz. Köyde kimesne kalmadığı düşüncesince hırsızlar devir kurnaz evlerimize giriyor. Başta canımız kazanmak az daha servet varlığımızı arkalamak amacıyla köprüye sert bap yaptık. Köyde kimesne bulunmadığı düşüncesince gündüzleri fark korkuyoruz. Akşamları köprüdeki kapıyı kilitleyip yatıyoruz. Burası yöntemince yoksunluk bölgesi başımıza ne dirimsel bilinmez. Kendimizi bu sert bap sebebiyle güvende hissediyoruz. Köprü doğrusu emin değil. Yıkılacak sanarak korkuyoruz. Köprüye Sırat Köprüsü ismini verdik. Aşağısı doğrusu tamu deresi. Torunlarım köprüden geçmeye korkmuş olduğu düşüncesince buraya gelmiyorlar. Allaha emanet, dualarımızı okuyarak köprüden geçip, kapımızı kilitleyip yatıyoruz biçiminde konuştu.
"YOL İÇİN YARDIM BEKLİYORUZ"Mahalle sakinlerinden Mustafa Beken ise Baraj yapıldıktan sonradan kamulaştırma parasını meydan kimi karye sakinleri maatteessüf bambaşka illere huruç etti. Bizim mahallede baraj öncesinde kestirmece 25 bölük vardı. Koca köyden çabucak bu mahalle kaldı. Yaya geçsin sanarak buraya güreşçi köprüsü yaptılar. DSİ gerçekte buraya makine geçmesi düşüncesince güreşçi köprüsü yapacaktı, yapmadı. Asma güreşçi köprüsü yaptı, o da doğrusu sallanıyor. Köprüye kilitlenmiş sert bap yaptırdık. Yabani zooloji ve ecnebi insanoğlu mahallemize girmesin diye. Köprü yol köprüsü kadar dedi. Sabah, Yusufeli, Artvin, Güncel