12 Nisan 2019 Cuma - 21:09

Bakan Kocadan Sağlıkta Şiddet Açıklaması

SAĞLIK Bakanı Fahrettin Koca, sağlıkta şiddet konusunun, son dönemde çok hassas oldukları bir alan olduğunu belirterek, Sadece sağlık çalışanları değil, bütün şiddet, gasp gibi suçlarla ilgili tutuklamaya yönelik bir uygulamanın da devrede olması ile ilgili bir çalışmanın olduğunu biliyoruz..

Bakan Kocadan Sağlıkta Şiddet Açıklaması

SAĞLIK Bakanı Fahrettin Koca, sağlıkta şiddet konusunun, son dönemde çok hassas oldukları bir alan olduğunu belirterek, "Sadece sağlık çalışanları değil, bütün şiddet, gasp gibi suçlarla ilgili tutuklamaya yönelik bir uygulamanın da devrede olması ile ilgili bir çalışmanın olduğunu biliyoruz. Bunun da devreye girmesi ile bu noktadaki eksiğin tamamlanacağının bilinmesini istiyorum" dedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiyeye gelen  Kazakistan Sağlık Bakanı Yelzhan Birtanov ile bir araya geldi. İki Bakan, bakanlıkta gerçekleşen görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenledi. Bakan Koca, iki ülkenin köklü tarihi ve kültürel bağlarına vurgu yaparak, "Kazakistan ve Türkiye dost ve kardeş iki ülkedir. Ata diyarımız Kazakistanın gönlümüzdeki yeri özeldir. Kazakistanda yaşanan son gelişmelerin ülkelerimiz ve halklarımız için hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum" diye konuştu.

FETÖ HUSUSUNDA BEKLENTİMİZ DEVAM EDİYOR

Bakan Koca, "FETÖnün 15 Temmuz hain darbe girişiminin ardından Türk dünyasının aksakalı Sayın Nazarbayevin ülkemizi ziyaret ederek desteğini gösteren ilk devlet başkanı olması halkımız tarafından unutulmamıştır. Bununla birlikte, ulusal güvenliğimizi doğrudan ilgilendiren FETÖnün Kazakistandaki mevcudiyetinin sona erdirilmesi hususundaki beklentimiz devam etmektedir. Sayın Nazarbayevin Cumhurbaşkanlığı görevini bırakmak yönünde aldığı karar bizi ve halkımızı üzmüş olsa da, değerli devlet adamı Sayın Tokayev bu görevi layıkıyla yerine getirmektedir. Önümüzdeki dönemde, dost ve kardeş ülkelerimiz arasındaki stratejik ilişkilerimizi ve bölgesel iş birliğimizi daha da derinleştireceğimize inancımız tamdır" dedi.

KORUYUCU SAĞLIĞI ÖNEMSİYORUZ

Bazı çevrelerce aşının yanlış anlaşıldığını vurgulayan Bakan Koca şöyle konuştu:

"Özellikle biz koruyucu sağlığı son derece önemsiyoruz ve çocuklarımızın erken dönemde sağlık taramalarını da bu kapsamda tamamlamak istiyoruz. Bununla ilgili aşının bebeklik döneminde yüksek oranda yapıldığını biliyoruz. Yani yüzde 96 oranında aşılarımızın bebeklik döneminde yapıldığını biliyoruz, bu anlamda herhangi bir sorunun oluşturmadığını ve bu oranın önemli bir oran olduğunu söylemek istiyorum. Ayrıca özellikle okul çağı döneminde ilk aşının nasıl olsa yapıldığı, devamının yapılmasına gerek olmadığı noktasında da bir yanlış kanaat var. Bu çerçevede koruyuculuğun azaldığı, okul çağı dönemindeki aşıların da son derece önemli olduğunu ve yaptırılması gerektiğini burada tekrar altını çizerek hatırlatmak istiyorum."

Bakan Koca, okul döneminde sağlık taramalarının çeşitlendirilebilmesi için Milli Eğitim Bakanlığı ile karşılıklı çalışma yapacaklarını da kaydetti.

SAĞLIKTA ŞİDDET, HASSAS OLDUĞUMUZ BİR ALAN

Sağlıkta yaşanan şiddet olaylarına da değinen Bakan Koca, hukuki süreçte sağlık çalışanlarının yanında olduklarını vurgulayarak, şöyle konuştu:

"Sağlıkta şiddet, son dönemde çok hassas olduğumuz, üzerinde özellikle yoğunlaştığımız bir alan. Konyada benzer bir durum olmuştu, zanlı serbest bırakılmıştı. Biz bakanlık olarak aktif müdahil olduk ve devamında tutuklandı. Benzer şekilde İzmirde yine bakanlık olarak müdahil olduk, oradaki zanlı da tutukluluğu devam ediyor. Aynı şekilde bu şiddeti körükleyen yer yer medya ve benzeri organlarda da bir takım yaklaşımlar oluyor. Bir dizide benzer şekilde asla tasvip edilemeyen bir yaklaşımla bir sahnenin olduğunu hepimiz biliyoruz. Bu konuda da özellikle müdahil olduk, RTÜKe müracaat ettik ve ilgili kanal sahipleri bu konudaki yanlışlığı, özür beyanlarını bakanlığımıza bildirdi. Buna rağmen biz RTÜKe müracaatta bulunduk. RTÜK bu anlamda bir idari ceza yaptırımını sağladı. Ayrıca ilgili dizi içinde devamında özür sahnesi de çekildi."

ÇALIŞANLARIMIZ YALNIZ DEĞİL

Bakan Koca, sağlıkta şiddetle ilgili yasa çalışması yapıldığını, hiçbir meslek mensubu için şiddetle ilgili farklı ceza uygulamasını gerektiren ve getiren bir uygulama olmadığına işaret ederek şöyle devam etti:

"Hukukun sistematiği açısından bu anlamda sadece sağlık çalışanlarına özel bir şiddet yasası çıkarıldı. 2 yıla kadar olan cezaların uygulanmadığını ve paraya çevrildiğini biliyoruz. Bu çerçevede sadece sağlık çalışanları değil, bütün şiddet, gasp gibi suçlarla ilgili tutuklamaya yönelik bir uygulamanın da devrede olması ile ilgili bir çalışmanın olduğunu biliyoruz. Adalet Bakanlığının o adalet reformu içinde bunu yakinen takip ediyoruz. Bunun da devreye girmesi ile bu noktada ki eksiğin tamamlanacağını ve yakın takipte olduğumuzu ve çalışanlarımızın yalnız olmadıklarını bilmesini istiyorum."

- Ankara fahrettin koca, Sağlık

 
Altınyıldız Classicsin üçüncü sezon reklam serisinde de Burak Özçivit başrolde
 
Polis aracına tabancalı saldırı: 1 gözaltı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Altınyıldız Classicsin üçüncü sezon reklam serisinde de Burak Özçivit başrolde
Erkek giyim sektörünün önemli markası Altınyıldız Classics, Burak Özçivit ...
Ülkemizi örümcek ağı gibi sarıyorlar
Kırgızistan’da yayın yapan Açık Söz gazetesinde yer alan bir analiz ...
Borusan Motorsport Monzada Piste Çıkıyor
CARMEDYA – GT4 Avrupa Serisi’nde temsil eden ilk ve tek Türk takım olan ...
 
BM Özel Raportörü: Fransa evsizlerin haklarını kötüye kullanmaktan suçludur
Birleşmiş Milletler Özel Raportörü Leilani Farha, Fransanın ülkede yaşayan ...
AB Komisyonu Başkanı Juncker az kalsın First Ladyi yakacaktı
AB Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker, Ruanda’da katıldığı soykırımı ...
Beşiktaşın Gündemindeki Vlasicten Transfer Açıklaması!
Adı bir süredir Beşiktaş ile anılan Nikola Vlasic, hakkında çıkan transfer ...
 
İhlas Kolejinde Abdülhamid Han konferansı yapıldı
Osmanlı Devletinin son dönem hükümdarlarından Sultan Abdülhamid Hânı tanımak ...
Endonezyada çok şiddetli deprem! Alarm verildi
Endonezyada 7 büyüklüğünde deprem meydana geldi.
Beşiktaşı Avlayan Miha Zajc: Galatasaraya da Gol Atmak İstiyorum
Beşiktaş derbisinde ağları havalandıran Miha Zajc, Bana herkes Galatasaray ...
 
Güzellik Dünyasında Yeni Bir Dönem: New Secret Cosmetic’ten Büyük Atılım!
Magazin
Güzellik Dünyasında Yeni Bir Dönem: New Secret Cosmetic’ten Büyük Atılım!
Pop Müziğin Yükselen Yıldızı Yeliz Akyol'dan Yeni Hit: 'Dört Duvar''
Müzik
Pop Müziğin Yükselen Yıldızı Yeliz Akyol'dan Yeni Hit: 'Dört Duvar''
Arif Selçuk, ''Yalı Çapkını'' Dizisine Cengiz Karakteriyle Renk Kattı!
Multimedya
Arif Selçuk, ''Yalı Çapkını'' Dizisine Cengiz Karakteriyle Renk Kattı!
Tyla Angelis Yeni Şubesini Beylikdüzü'nde Açıyor
Sağlık
Tyla Angelis Yeni Şubesini Beylikdüzü'nde Açıyor
Ünlü Diyetisyen Melodi Yağmur Sel’den Kurtköy’de Büyük Açılış!
Sağlık
Ünlü Diyetisyen Melodi Yağmur Sel’den Kurtköy’de Büyük Açılış!
Wilma Elles ve Ray Darling’den Duygusal Klip: Eines Verspreche Ich Dir
Müzik
Wilma Elles ve Ray Darling’den Duygusal Klip: Eines Verspreche Ich Dir
Gelinlik Modasında Devrim! Elisa Sposa, Yeni Koleksiyonlarıyla Göz Kamaştırıyor
Moda
Gelinlik Modasında Devrim! Elisa Sposa, Yeni Koleksiyonlarıyla Göz Kamaştırıyor
Mezzep Yurdagül'ün 'Annem' Şarkısı Yayında!
Müzik
Mezzep Yurdagül'ün 'Annem' Şarkısı Yayında!
Zeynep’ler Tatilde
Magazin
Zeynep’ler Tatilde
Dijitalin Kraliçesinden Yeni Şarkı
Magazin
Dijitalin Kraliçesinden Yeni Şarkı
Medya Nefesi
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri