6 Nisan 2019 Cumartesi - 14:33

Darbecilerin "Katliam" Talimatları İlk Kez Ortaya Çıktı

FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Jandarma Genel Komutanlığı karargahını işgal eden darbecilerin katliam konuşmaları ilk kez ortaya çıktı..

Darbecilerin  Katliam  Talimatları İlk Kez Ortaya Çıktı

Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Jandarma Genel Komutanlığı karargahını işgal eden darbecilerin ilk kez ortaya çıkan telsiz kayıtları, ihanetin boyutunu gözler önüne serdi.

AA muhabirinin ulaştığı telsiz kayıtlarına göre, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi yakınında bulunan Beştepede bulunan Jandarma Genel Komutanlığı karargahındaki darbe girişimini yöneten eski albay Erkan Öktem olduğu iddia edilen kişi, polis ve nizamiye girişlerinde toplanan vatandaşlara ısrarla ateş edilmesi talimatını veriyor.

"ATIŞ SERBEST"

Karargahın polisler tarafından sarılması üzerinde Kara Havacılık Komutanlığındaki darbecilerden hava taarruz desteği talep eden Öktem, helikopter pilotundan özellikle zırhlı polis araçlarını imha etmesini istiyor.

Pilota, "Nizamiyelerde ve sokak aralarında zırhlı polis araçları hedef, atış serbest." talimatını veren Öktem, "Küçük cami istikametinde zırhlı var, bizi tehdit ediyor." şeklinde anons yapan bir başka darbeciye, "İndirilsin, indirilsin. Nizamiyelerdeki zırhlılar polisin, vurulsun." emrini yeniliyor.

Öktemin sivil vatandaş ve polislere ateş edilmesi için verdiği talimatın ardından soğukkanlılıkla söylediği, "Allah kolaylık versin arkadaşlar." ifadesi de kayıtlarda yer alıyor.

Polis ve sivil vatandaşlara yönelik katliam emri helikopter pilotuna aktarılmadan önce darbecilerin telsiz görüşmelerinde, "yurtta sulh" parolası kullanması dikkat çekiyor.

İHANETİN İLK KEZ ORTAYA ÇIKAN KAYITLARI

Darbeci albayın talimatından sonra helikopter pilotu, Jandarma Genel Komutanlığı karargahının önünde ihanet girişimini protesto eden vatandaşlara ateş açmıştı. Menfur saldırıda, 7 kişi şehit olurken onlarca kişi de yaralanmıştı.

Darbecilerin acımasız yüzünü bir kez daha ortaya koyan telsiz görüşmeleri, sözde "yurtta sulh konseyi" heyeti adına konuşan ve henüz kimliği tespit edilmeyen bir darbecinin talimatıyla başlıyor.

DARBEYİ YÖNETEN İSİMDİ

Dönemin Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Galip Mendinin Özel Kalem Müdürü olan Öktem, beraberindeki darbecilerle 15 Temmuz akşamı karargahı işgal etti.

Aralarında Tuğgeneral Veli Turan, albaylar Güven Şağban, İlhami Özdeyer ile çok sayıda darbe karşıtı subay ve astsubayı rehin alarak darbe faaliyetlerine başlayan Öktem, gelişmeler hakkında bilgi almak için korumaları Hüseyin Uğur İşçi ve Hasan Gülhan ile karargaha gelen TEM Daire Başkanı Turgut Aslanı da alıkoydu.

Öktem, darbe girişiminin başarısız olduğunu anlayınca arkada delil bırakmamak için rehine polisleri elleri ve gözleri bağlı şekilde sanıklar eski teğmen İrfan Çakmakçıoğlu ve eski üsteğmen Mehmet Emin Deniz ile komutanlık binasının dışındaki hazır kıta nöbetçilerinin odasına götürdü.

Darbeci Öktemin burada başlarından vurduğu Aslan ağır yaralanırken polis memuru Gülhan ise olay yerinde şehit oldu.

AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBETLE YARGILANIYOR

Jandarma Genel Komutanlığındaki darbe faaliyetlerine ilişkin iddianamede, Öktemin, "anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs", "TBMMyi ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs", "cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs" suçlarının yanı sıra "kasten öldürme", "kasten öldürmeye teşebbüs", "silahlı terör örgütü üyesi olmak", "kişiyi hürriyetinden yoksun kılma", "genel güvenliğin kasten tehlikeye sokulması", "askeri komutanlıkların gasbı", "kamu görevine ait araç ve gereçleri suçta kullanma" suçlarından cezalandırılması talep ediliyor.

TEM Otoyolu, Jandarma, Güncel

 
Evi bombalanan Gazzeli gelin Heniyyenin evinden çıktı!
 
Ağaoğlundan taraftara tepki ve davet!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Evi bombalanan Gazzeli gelin Heniyyenin evinden çıktı!
Gazzeli damat, İsrailin saldırılarında evi yıkılan gelini, baba ocağı ...
Babel dönüyor! Menajeri açıkladı...
Beşiktaştan devre arasında Premier Lig ekibi Fulhama transfer olan Ryan ...
Hamdi Alkannın Eşi Selen Görgüzel, 23 Yıl Önceki Fotoğrafıyla Nostalji Yaptı!
Yönetmen Hamdi Alkan’ın eşi Selen Görgüzel Alkan, sosyal medya hesabından ...
 
Maaşının yarısı bile Sportingin gözünü korkuttu!
Sporting Lizbonun Islam Slimaniyi kadrosuna katmak istediği ancak maaşının ...
Oyuncu Rıza Akın, Adanada Portakal Bahçesinde Evlendi
Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı kapsamında memleketi Adana’ya gelen ...
Emre Demir göğsümüzü kabarttı!
İstikbal Mobilya Kayserispor’un 2004 doğumlu oyuncusu Emre Demir, ...
 
Mazbatasını Alan Savcı Sayan X-ray Cihazını ve Kapıyı Söktürdü
Ağrı Belediye Başkanlığına seçilip görevi Ağrı Valisi ve Belediye Başkan ...
Murat Bardakçıdan İmamoğluna usul ve erkan dersi!
CHPnin İstanbul Adayı Ekrem İmamoğlunun Eyüpsultan Türbesi ve Anıtkabire ...
Mehmet Günsür, AK Partinin Seçim Talebini Tiye Aldı!
Ekranlardan bir süredir uzak olan ünlü oyuncu Mehmet Günsür, İstanbul’da ...
 
Güçlü Sesi ve Güzelliğiyle Tahtın Tek Sahibesi: Deniz Tan
Müzik
Güçlü Sesi ve Güzelliğiyle Tahtın Tek Sahibesi: Deniz Tan
Pamuk Pars'tan Sosyal Medya Paylaşımı
Magazin
Pamuk Pars'tan Sosyal Medya Paylaşımı
Sercan Mir'den Yeni Klip
Magazin
Sercan Mir'den Yeni Klip
Kasım Alper Özdemir’den Çad’a Uzanan İyilik Eli
Yaşam
Kasım Alper Özdemir’den Çad’a Uzanan İyilik Eli
Ataşehir The Meat İstanbul’da Yalvaç Grup’un İftar Daveti: Sanat, İş ve Medya Dünyasından Seçkin İsimler Bir Araya Geldi
Magazin
Ataşehir The Meat İstanbul’da Yalvaç Grup’un İftar Daveti: Sanat, İş ve Medya Dünyasından Seçkin İsimler Bir Araya Geldi
İsmail Özen'den Yeni Hit: 'Vay Başıma Gelenler' Dijital Platformlarda!
Müzik
İsmail Özen'den Yeni Hit: "Vay Başıma Gelenler" Dijital Platformlarda!
Güzellik Dünyasında Yeni Bir Dönem: New Secret Cosmetic’ten Büyük Atılım!
Magazin
Güzellik Dünyasında Yeni Bir Dönem: New Secret Cosmetic’ten Büyük Atılım!
Pop Müziğin Yükselen Yıldızı Yeliz Akyol'dan Yeni Hit: 'Dört Duvar''
Müzik
Pop Müziğin Yükselen Yıldızı Yeliz Akyol'dan Yeni Hit: 'Dört Duvar''
Arif Selçuk, ''Yalı Çapkını'' Dizisine Cengiz Karakteriyle Renk Kattı!
Multimedya
Arif Selçuk, ''Yalı Çapkını'' Dizisine Cengiz Karakteriyle Renk Kattı!
Tyla Angelis Yeni Şubesini Beylikdüzü'nde Açıyor
Sağlık
Tyla Angelis Yeni Şubesini Beylikdüzü'nde Açıyor
Medya Nefesi
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri