Gelirini düşük göstermek ve maddi usulsüzlük yapmak suçlamalarıyla hakkında yürütülen soruşturma kapsamında tutuklu kaldıktan sonra kefaletle serbest bırakılan ancak hakkındaki yeni iddialar nedeniyle yeniden tutuklanan Nissan Motor’un eski Başkanı Carlos Ghosn hakkında Tokyo savcıları tarafından bugün yeni iddialarla suçlanması bekleniyor. Yargı kaynaklarından edinilen bilgilere göre, Nissan Motorun, Ghosn’un onayıyla her yıl, satış performansı düşse dahi Ummandaki bir bayiye yaklaşık 5 milyon dolar ödediğinden şüpheleniliyor. Öte yandan, Nissan Motor’un söz konusu paranın satış promosyonu amacıyla kullanılmadığını doğruladığı belirtiliyor.
Ghosnun paravan şirket aracılığıyla, kendi oğlunun sahibi olduğu ABD merkezli bir şirkete yaklaşık 27 milyon dolar, karısı Carole Ghosnun başkanlık ettiği başka bir paravan şirkete ise en az 8 milyon dolar gönderdiğinden şüpheleniliyor.
Yeni suçlamalar bekleniyor
Tokyo savcılarının, Ghosn’un gözaltı süresinin dolacağı Pazartesi günü, “güven ihlali” iddiaları kapsamında resmi olarak yeni suçlamalar yöneltmesi bekleniyor. Ummandaki bayiliğe gönderilen fonların bir kısmının kendi hesabına aktarıldığı şüphesiyle yeniden tutuklanan Ghosn ise iddiaları reddediyor. Ghosnun savunma ekibinin, kendilerine ilave suçlamalar yönetildiği takdirde, erken tahliye için kefalet talebinde bulunmaları bekleniyor.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|||||
|
|
![]() Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır. Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım. |