31 Mart 2019 Pazar - 00:00

Hulusi Akar Suriye Sınırındaki İleri Müşterek Harekat Merkezinin Açılışına Katıldı

Milli Savunma Bakanı Akar Fırat’ın doğusundaki terör hedeflerine yönelik planlanan olası harekatın sevk ve idaresinin yapılacağı İleri Müşterek Harekat Merkezi’ni açtı. Akar, Pençe Hava Operasyon Planı ile teröristlerin peşindeyiz. dedi..

Hulusi Akar Suriye Sınırındaki İleri Müşterek Harekat Merkezinin Açılışına Katıldı

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve TSKnın komuta kademesi, Suriye sınırının sıfır noktasındaki birliklerde inceleme ve denetlemelerde bulundu. Akar, Fıratın doğusundaki terör hedeflerine yönelik planlanan olası harekatın sevk ve idaresinin yapılacağı İleri Müşterek Harekat Merkezini açtı.

Akar, beraberinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz ile sınır birliklerinde inceleme ve denetlemelerde bulunmak üzere Şanlıurfaya geldi.

"İNŞALLAH BU DÖNEM MİLLETİMİZİ, TERÖR BELASINDAN KURTARACAĞIZ"

Çalışmalara ilişkin detaylı brifing alan Bakan Akar, Türkiyenin birliği, bütünlüğü ve bekası için Türk Silahlı Kuvvetlerine önemli görevler düştüğünü söyledi.

Türkiyenin etrafındaki belirsizliklere, çatışmalara ve istikrarsızlıklara dikkati çeken Akar, "Doğuda, Güneydoğuda, Irak ve Suriyenin kuzeyinde terörle mücadelemiz kararlılıkla devam ediyor. 40 yıla yakın zamandır terör belasıyla mücadele ediyoruz. İnşallah bu dönem asil milletimizin sevgisinden, güveninden, duasından aldığımız güçle milletimizi bu terör belasından kurtaracağız. Bunun peşindeyiz, yapmaya çalıştığımız şey bu." diye konuştu.

"PENÇE HAVA OPERASYON PLANI İLE TERÖRİSTLERİN PEŞİNDEYİZ"

TSK tarafından Kandil başta olmak üzere Irakın kuzeyindeki terör örgütü elebaşılarının kullandığı karargah ve hedeflere yönelik sabah saatlerinde gerçekleştirilen Pençe Hava Harekatına değinen Bakan Akar, "Bugün sabah 04.00te başlattığımız Pençe Hava Operasyon Planı ile teröristlerin peşindeyiz.

"SÖZDE ELE BAŞLARINA BÜYÜK ZARAR VERİLDİ"

Üç gün önce yapılan operasyonla bunların sözde elebaşılarına büyük zarar verildi. Bu, devam edecek. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Nerede olurlarsa olsun, ister Doğuda, Güneydoğuda isterse Suriyenin, Irakın kuzeyinde bu, devam edecek." ifadelerini kullandı.

"FIRATIN DOĞUSU İÇİN HAZIRLIKLARIMIZ TAMAM"

Münbiçteki terör hedeflerine yönelik de değerlendirmelerde bulunan Bakan Akar, şunları söyledi:

"Bu konuda müttefiklerimiz tarafından bize çok sözler verildi. Milletimizin sabrı kalmadı. Verilen sözlerin bir an önce yerine getirilmesini bekliyoruz. Fıratın doğusunda da yeri ve zamanı geldiğinde gereken yapılacak. Bu konuda hazırlıklarımız, planlarımız tamam, inşallah zamanı geldiğinde Cumhurbaşkanımızdan gerekli direktifleri alarak bu planlarımızı uygulamaya geçeceğiz. Verilen sözler yerine getirilmezse... Daha önceki operasyonlar birer örnek.

Fırat Kalkanı, Zeytin Dalı harekatlarının nasıl yapıldığını herkesin aklında tutması lazım."

Akar, TSKnin tek hedefinin teröristler olduğunu bir kez daha tekrarlayarak, "Mezara kadar Kürtler bizim kardeşimiz. Şehitlerimiz, Çanakkaledeki şehitliklerde sırt sırta beraber yatıyorlar. Bunun böyle bilinmesi lazım." dedi.

"EGE VE DOĞU AKDENİZDE OLDU BİTTİYE MÜSADE ETMEYİZ"

Bakan Akar, Türkiyenin mavi vatandaki hak ve menfaatlerinin korunması için de gerekenlerin yapıldığını vurguladı.

"Komşularımızla barışçıl yol ve yöntemlerle sorunlarımızı çözmeye, onlarla iyi komşuluk ilişkileri içinde yaşamaya gayret gösteriyor, arzu ediyoruz." diyen Akar, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Ancak hiçbir şekilde de bizim deniz alaka ve menfaatlerimiz konusunda, ülkemizin ve milletimizin hak ve menfaatleri konusunda taviz vermeyeceğimizi herkesin bilmesini istiyoruz. Adaların ve diğer hususların anlaşmalarla belirlenen statülerine saygı göstermek herkes için hukuki bir gerekliliktir. Anlaşmalarla belirlenen hususları hafife almak, aşındırmak uygun bir yöntem değildir. İyi komşuluk ilişkileri, hukuki anlaşmalar ve karşılıklı saygıya dayanır. Ne güneyimizde, Suriyenin kuzeyinde bir terör koridoru oluşmasına ne de Egede, Doğu Akdenizde bizim içinde olmadığımız bir karar alınmasına, herhangi bir oldubittiye müsade etmeyeceğimizi herkesin bilmesi gerekir."

"4 MİLYON SURİYELİ KARDEŞİMİZİN GÜVEN İÇİNDE YAŞAMASINI SAĞLAMAYA ÇALIŞIYORUZ"

İdlibe yönelik imzalanan muhtıra ile oradaki Suriyelilerin yeni bir trajedi ve felaketi yaşamasının önüne geçildiğini belirten Akar, "Şu anda da Ruslarla yaptığımız görüşmeler ve temaslar sonrasında da ateşkesi, istikrarı temin etmeye, oradaki 4 milyon civarındaki Suriyeli kardeşimizin rahat ve güven içinde yaşamasını sağlamaya çalışıyoruz." dedi.


Sabah, Güncel

 
Türkiyeye 1 milyon Çinli gelecek
 
Erdoğan, altın madalya alan sporcuları kutladı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Türkiyeye 1 milyon Çinli gelecek
Çinin Ankara Büyükelçisi Dıng Li, "Türkiyeye gelen Çinli turist sayısının ...
Seçim Sonuçlarını Tutturamayan Anket Şirketi Sahiplerine Hapis Yolu Açılıyor
MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin Seçim sonrası gündeme getireceğiz dediği ...
Borussia Dortmund Bundesligada yeniden lider
Almanya Birinci Futbol Liginde (Bundesliga) Borussia Dortmund, sahasında ...
 
Sağlık Görevlileri Oy Kullanmak İsteyen Hastalara Destek Olacak
Erzurum’da, yarın yapılacak 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri’nde ...
2019 Miraç Kandili ne zaman? Diyanet kandil günlerinin tarihini açıkladı
Diyanet İşleri Başkanlığı 2019 yılı itibariyle dualarla, ibadetlerle, ...
CHP İstanbul Adayı İmamoğlundan Cumhurbaşkanı Erdoğan Açıklaması: Bana Oy Verebilir
CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu, Cumhurbaşkanı ...
 
Oto ekspertiz merkezlerinde izdiham beklentisi
İkinci el otomobil alım satımında 1 Nisan’dan itibaren geçerli olacak ...
Kadın Dizisinin Başrolü Hukuk Öğrencisi Olacakken Oyuncu Oldu!
Ailesinin ısrarıyla Yönetim Bilimleri Bölümü’nde eğitim aldığını belirten ...
Beyoğlu’nda büyük istihdam ve yerinde kentsel dönüşüm!
AK Parti Beyoğlu Belediye Başkan Adayı Haydar Ali Yıldız’ın projeleri ...
 
Güçlü Sesi ve Güzelliğiyle Tahtın Tek Sahibesi: Deniz Tan
Müzik
Güçlü Sesi ve Güzelliğiyle Tahtın Tek Sahibesi: Deniz Tan
Pamuk Pars'tan Sosyal Medya Paylaşımı
Magazin
Pamuk Pars'tan Sosyal Medya Paylaşımı
Sercan Mir'den Yeni Klip
Magazin
Sercan Mir'den Yeni Klip
Kasım Alper Özdemir’den Çad’a Uzanan İyilik Eli
Yaşam
Kasım Alper Özdemir’den Çad’a Uzanan İyilik Eli
Ataşehir The Meat İstanbul’da Yalvaç Grup’un İftar Daveti: Sanat, İş ve Medya Dünyasından Seçkin İsimler Bir Araya Geldi
Magazin
Ataşehir The Meat İstanbul’da Yalvaç Grup’un İftar Daveti: Sanat, İş ve Medya Dünyasından Seçkin İsimler Bir Araya Geldi
İsmail Özen'den Yeni Hit: 'Vay Başıma Gelenler' Dijital Platformlarda!
Müzik
İsmail Özen'den Yeni Hit: "Vay Başıma Gelenler" Dijital Platformlarda!
Güzellik Dünyasında Yeni Bir Dönem: New Secret Cosmetic’ten Büyük Atılım!
Magazin
Güzellik Dünyasında Yeni Bir Dönem: New Secret Cosmetic’ten Büyük Atılım!
Pop Müziğin Yükselen Yıldızı Yeliz Akyol'dan Yeni Hit: 'Dört Duvar''
Müzik
Pop Müziğin Yükselen Yıldızı Yeliz Akyol'dan Yeni Hit: 'Dört Duvar''
Arif Selçuk, ''Yalı Çapkını'' Dizisine Cengiz Karakteriyle Renk Kattı!
Multimedya
Arif Selçuk, ''Yalı Çapkını'' Dizisine Cengiz Karakteriyle Renk Kattı!
Tyla Angelis Yeni Şubesini Beylikdüzü'nde Açıyor
Sağlık
Tyla Angelis Yeni Şubesini Beylikdüzü'nde Açıyor
Medya Nefesi
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri