Brexit tarihinin bir kez daha ertelenmesi talebinin inceleneceği olağanüstü Avrupa Birliği zirvesinin öncesinde İngiltere Başbakanı Theresa Mayin, Alman mevkidaşı Angela Merkel ile yapacağı görüşmenin ardından Parise gelerek Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile saat 18.00de bir araya gelmesi bekleniyor.
Cumhurbaşkanının pazar akşamı yayımlanan haftalık ajandasında yer almayan bu ziyaret için Saraydan “10 Nisan tarihinde Brükselde düzenlenecek olağanüstü zirveye ön hazırlık olarak bir çalışma toplantısı olacağı” şeklinde bir açıklama geldi.
ABye üye 27 ülkenin devlet ve hükümet başkanları yarın Brükselde yapılacak olağanüstü zirvede Brexit için öngörülen sürenin yeniden uzatılıp uzatılmaması konusunu masaya yatıracak. May, sürecin 30 Hazirana kadar uzatılmasını talep ediyor.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|||||
|
|
![]() Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır. Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım. |