Suriyede terör örgütü DEAŞ bünyesinde faaliyette bulundukları belirlenen Houda Z., Malika B. ve Fatıha T. ile onlara yardım ve yataklık ettiği tespit edilen Kazım A., geçen ocak ayında Bursada Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan operasyonla gözaltına alındı. İnterpol tarafından mavi ve kırmızı bültenle arandıkları saptanan Fransa vatandaşı 3 kadın ile Kazım A., çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Bursa 10uncu Ağır Ceza Mahkemesinde haklarında silahlı terör örgütü üyesi olmak ve resmi belgede sahtecilik suçlarından 10ar yıl hapis cezası istemiyle dava açılan Houda Z., Malika B. ve Fatıha T. ile Kazım A., hakim önüne çıktı. Sanıklardan Houda Z savunmasında, 2014 yılında Suriyede DEAŞ içinde faaliyette bulunan Yusuf İbrahim tanıştığını ve evlendiğini belirterek, "2016 yılında eşim öldürüldükten sonra Türkiyeye döndüm. Yine örgütte bulunan Taha B.A. ile tanıştım. Benim DEAŞ ile herhangi bir bağlantım yoktur. Kocamla Suriyede yaşadık. Kocam bana örgütle ilgili herhangi bir ilişkisi olduğundan bahsetmedi. Kocam öldürüldükten sonra kaçakçıların yardımıyla Türkiyeye geldim. Burada sahte evrakla yaşadım. Kimseden destek almadım. Fransaya geri dönmeyi düşünmedim çünkü orada ağır işkencelere maruz kalacağımı ve çocuklarımdan ayrılacağımı biliyordum. Ben terörist bir örgütün üyesi değilim. Tahliyeme karar verilmesini istiyorum" dedi.
EŞİMİN İZİNİ KAYBETTİM
Duruşmada Malika B. ise sosyal medyada tanıştığı bir kişi aracılığıyla Suriyeye gittiğini, burada da eşiyle tanıştığını söyledi. Eşiyle birlikte örgütten kurtulmak için kaçak yollardan Türkiyeye geldiğini anlatan Malika B., "Eşimle kurtulmanın tek yolunun kaçmak olduğunu düşündük. Bir kaçakçıyla anlaştık. Türkiyeye 2018 yılında geldim. Eşimle ayrı ayrı geldiğimiz için izini kaybettim. Eşimin yaşayıp yaşamadığını bilmiyorum. Türkiyeye kaçmak isterken Houda ile tanıştım. Kaçakçılar ikimize de diğer sanık Kazım A.nın bize Bursada yardımcı olacağını söyledi. Kazım A. bize burada yardım etti. Diğer sanık Fatıha ile de burada tanıştım. Kazım A. ve Fatıha ile herhangi bir örgüt çalışması içerisinde bulunmadım. Suçlamaları kabul etmiyorum" şeklinde savunma yaptı.
Diğer sanık Fatıha T. de suçlamaları kabul etmediğini belirterek, "Terörist değilim, tahliyemi talep ediyorum" dedi. Kazım A. ise savunma yapmayarak susma hakkını kullandı.
ŞARTLI TAHLİYE
Mahkeme heyeti, sanıklar Houda Z., Malika B. ve Fatıha T.ye kent ve yurt dışına çıkış yasağı koyarak, 15 günde bir en yakın polis merkezine gidip imza vermeleri şartıyla tahliyelerine karar verdi. Kazım A.nın ise tutukluluk halinin devamına karar verilerek duruşma ertelendi.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|||||
|
|
![]() Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır. Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım. |