Kanadanın Quebec eyaletinde yerel yönetim, kamu çalışanlarının inanç sembollerini kullanmalarını engelleyen Bill 21 olarak bilinen bir yasa tasarısı hazırlığı yapıyor. Yasaya tepki gösteren Quebec halkı, Montreal şehir merkezinde toplanarak, yasaya karşı protesto düzenledi. Birçok sivil toplum kuruluşunun destek verdiği eyleme katılan protestocular, dini özgürlükleri azaltacağını düşünerek tasarıya karşı çıkıyor. Şehrin merkezi Rene-Levesque Bulvarında toplanan göstericiler, "Beni kafamın üstündekiyle değil, içindekiyle yargıla" ve "Quebec Fransa değildir, çok yaşa farklılık" diye slogan attı.
Quebecde 6 kişinin öldüğü cami saldırısından kurtulan Said El Amari, "Bu İslamofobik bir yasa. Kadınların seçme hakkı için savaşmalıyız. Özgün ve demokratik bir ülkedeyiz ve herkes istediğini giyinme hakkında sahip olmalıdır" dedi. Başka bir Montrealli Gabriel Engson ise meselenin taşra ile şehirlilerin kavgası olduğuna dikkat çekti. Engson, "Özellikle taşrada yaşayan insanların oy verdiği Aveneir Quebec Koalisyonun kararı bu. Oysa ki şehirde yaşayan insanlar kültürel çeşitlikten memnun" yorumunda bulundu.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|||||
|
|
![]() Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır. Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım. |