KOCAELİ Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Zafer Cantürk derinlemesine müddet bitmeme fail vakayiname stresin dokunmabana düşüncesince en ehemmiyetli hastalık olabileceğini söyledi. Prof. Dr. Cantürk, "Stres hepsinin üstünde müşterek sebep. Strese müşterek tomar verilen kalırsanız muafiyet sistemi baskı dibine alındığı düşüncesince dokunmabana oluşur" dedi. Prof. Dr. Cantürk, nice dokunmabana hastasında eskiden yaşanmış bulunan müşterek ruh bilimsel travmaya rastladıklarını da tabir etti.
Kanserin sigara, iklim kirliliği kabil sağlam müşterek tomar sebebi bulunduğunu tabir fail Prof. Dr. Zafer Cantürk, ruhsal gerilim faktörüne ise ilkin nazarıitibar çekti ve şunları söyledi:
"Kansere stres, sigara, iklim kirliliği ve müşterek tomar tüketilen hayvani gıdaların hastalık oluyor. Fakat ruhsal gerilim filhakika hepsinin üstünde müşterek sebep. Bağışıklık sistemimiz ruhsal gerilim ile bozuluyor. Yoksa her insanın bedeninde değme çağ beş altı pare dokunmabana hücresi oluşuyor. Eğer muafiyet sisteminiz güçlüyse, bu dokunmabana hücreleri bulunmayan ediliyor. Ama muafiyet sistemi çelimli değilse gidip müşterek yere yerleşiyor ve orada kargaşalı halde çoğalıyor. Strese müşterek tomar verilen kalırsanız muafiyet sistemini edisyon dibine alındığı düşüncesince dokunmabana oluşur."
CİDDİ PSİKOLOJİK TRAVMALAR KANSERDE ETKEN
Kanser hücrelerinin çabucak büyümediğini tamlayan Prof. Dr. Cantürk, ruh bilimsel travmaların sistem süresiyle, kanserin nesiç süresi ortada tesadüfi müşterek halde alışveriş gözlemlediklerini tabir etti ve laflarına şöyleki bitmeme etti:
"Biz bunu ıvır zıvır örneklerle görüyoruz. Çok müşterek tomar mukayeseli çalışmalarımız bulunmayan lakin örneğin müşterek parasız geliyor emcek kanseri teşhisi koyuyorsunuz. 5-6 sene ilk geçirdiği ağırbaşlı müşterek ruh bilimsel travmadan bahsediyor. Birini yitirmiş yahut çocuğuna müşterek nesne olmuş. Yani dört dörtlük ona uyuyor. Çünkü dokunmabana hücreleri çabucak büyümezler. Bir hücreden 2 hücreye, 2 hücreden 4 hücreye, 4 hücreden 8 hücreye, 1 santimetreden 2 santimetreye çıkarlar. Yani müşterek gecede 1 santimetreden 10 santime çıkan müşterek dokunmabana yok. Dolayısıyla derinlemesine müşterek sürede dokunmabana dokusu, kanserli nesiç yerine karşımıza çıkıyor. Onun düşüncesince bizim zamanında, bunların er tanısını sağlayacak mekanizmaları dobra çalıştırmamız lazım."
KANSER GÖRÜLME SIKLIĞI ARTIYOR AMA ÖLÜM ORANI AZALIYOR
Prof. Dr. Cantürk yaşanmış bulunan tıbbi ve teknolojik ilerlemelerle sağlam müşterek tomar kanserde ahiret yolculuğu oranının azaldığını belirterek, "İnsanların, bunlara hastalık olabilecek kimyasallara, gıdalara ve streslere verilen nedenini azaltmamız lazım. Bütün bunların azaltılmasına karşın dokunmabana sıklığı artıyor kabil görünüyor. Pek müşterek tomar dokunmabana düşüncesince dokunmabana sıklığı artıyor derken, bizim teşhis olanaklarımızın çoğalması nedeniyle da dokunmabana sıklığı artıyor. Pek müşterek tomar kanserde de ahiret yolculuğu oranları azalıyor. Mesela emcek kanseri bunlardan müşterek tanesi. Sıklığı artıyor lakin ahiret yolculuğu payı azalıyor. Çünkü er tanıyoruz, er otama ediyoruz. Tedavi alternatifleri müşterek tomar hâlâ başarılı. Çok türlü otama alternatifleri çıkıyor. Dolayısıyla ahiret yolculuğu oranları azalıyor" dedi.
ERKEKLERDE EN FAZLA PROSTAT VE AKCİĞER KANSERİ
Prof. Dr. Cantürk beylerde hâlâ müşterek tomar kestanecik ve akciğer kanserlerinin görüldüğünü açıklayarak, şöyleki konuştu:
"Genellikle 100 emcek kanserli insandan 1 tanesi erkektir. Erkeklerde kestanecik ve akciğer kanserleri hâlâ müşterek tomar görülüyor. Akciğer kanseri hanımlarda da kalın görülüyor lakin beylerde hâlâ kalın görülüyor. Belki sigara tüketimiyle alakalıdır. Sağlık Bakanlığının akıbet 15 yıldaki en ehemmiyetli projelerinden müşterek tanesi, sigara tüketiminin engellenmesi, sigara ile ait mücadeleleridir. Fakat bu mücadeleye karşın gene de müşterek tomar değerli olduğumuzu söyleyemeyiz. Biz üstelik hastanede sigaranın engellenmesi düşüncesince müşterek tomar mücahede gösteriyoruz. Personelimizin sigara içmemesi düşüncesince türlü planlar geliştiriyoruz. Ama gene de insanoğlu sigarayı bırakamıyorlar. Sigara içen müşterek tomar DOĞRU dostlarımız var. Bırakmalarını isterim lakin bırakamıyorlar. Ben gene de şöyleki düşünüyorum sigara bırakılamayacak müşterek alışkınlık değildir. Yeter ki tasarruf etmek isteyiniz. Ben anca insanoğlu gördüm ki, günde 3 paket sigara içip değme çağ içki tüketen insanoğlu müşterek vakadan sonradan ağız ağıza kesebiliyor. Demek ki bu kesilebiliyorsa hepsi kesebilir. Sigaranın sağlığa ziyanı yüzdelik 100. Kanserin esas nedenleri ortada sigara, iklim kirliliği, hayvani gıdalar ve değme kanserin kendine başmaklık nedenleri var. Mesela, hanımlarda döl yatağı ağzı kanserine müşterek virüsün hastalık bulunduğu söyleniyor. Karaciğer kanserleri sarılık B, sarılık C virüsleri mülemma bulunan şahıslarda hâlâ kalın görülüyor. Ama biricik hastalık yerine beyan etmek beklenen değil."
- Kocaeli Kocaeli, Sağlık