29 Nisan 2019 Pazartesi - 16:34

Rusyadan kritik Türkiye açıklaması

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, İdlibdeki durumla ilgili olarak, Türkiye ile imzalanan mutabakatı yerine getirmeye çalıştıklarını söyledi.

Rusyadan kritik Türkiye açıklaması

Lavrov, Bangladeşli mevkidaşı Abdulkalam Momen ile icra ettiği musahabe sonra düzenlemiş bulunduğu matbuat toplantısında gazetecilerin Suriye’nin İdlib bölgesi ile ait sorularını cevapladı.

İdlib’deki akıbet bir hale bağlı namına Lavrov, Heyet Tahrir Şam’ın bölgede "ateşkes anlaşmasına adapte olmak istemediğini ve bu nedenle daima provokasyonlar düzenlediğini" belirtti.

Rusya ile Türkiye ortada 17 Eylül 2018de imzalanan İdlib mutabakatını hesabına getirmeye çalıştıklarını kaydeden Lavrov, "İdlibdeki gidiş ve öteki alanlarda teröristlerin faaliyetleri sonsuza derece bitmeme edemez. Her şeyin sınırı var. Suriye hükümetinin özlük topraklarında özlük vatandaşlarının güvenliğini ağız ağıza ölçü hakkına eş bulunduğu gerçeğinden akım edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Türkiyenin Afrinin çevresine cidar ördürdüğü iddiası ile ait suali da cevaplandıran Lavrov, "Afrin’in çevresinde cidar örülmesi ile ait ortak bilinçlilik duymadım. Türk yönetiminin Suriye topraklarında terörle savaş eylemlerinin iare olması özelliğini kesin ortak dille ve nice kere vurgulamasından akım ediyorum. Fırat’ın doğusu ile ait namına ise Türkiye ile 1998 günlü Adana Mutabakatı temelinde aykırı iş donanmasına anık bulunan Suriye yönetimini destekliyoruz" sanarak konuştu.

Bölgedeki durum

Rusya, Türkiye ve İran, Astana anlaşmaları çerçevesinde kısaca 4 milyon sivilin barındığı İdlib ili ve çevresini, 5 Mayıs 2017de "Gerginliği Azaltma Bölgesi" anons etmişti. Söz konusu bölge, iri seviyede hür Suriye Ordusunun kontrolünde. Bölgede orta muhalifler, kısaca 50 bin savaşçıya sahipken Heyet Tahrir Şam ve öteki unsurların kısaca 18 bin nefis gücü mevcut.

Bölge, doğu, gün batısı ve güneyden diyet güçlerince çevrilmiş durumda. 

Rejim güçleri, Türkiye ve Rusyanın ateşkesi pekitmek düşüncesince vardığı mutabakata rağmen "İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi"ndeki saldırılarına bitmeme ediyor. Esed diyetinin garantörü bulunan Rusyanın saldırıları önleme yükümlülüğü bulunuyor. Askeri muhalifler ise Soçi mutabakatının öngördüğü bölgeden ciddi silahlarını 10 Ekim 2018de çekmişti.

 
İzmirde Vahşet! Kediyi Diri Diri Yaktılar
 
Şarkıcı Hilal Cebeci, Cinsel Organını Açtığı İddia Edilen Kerimcan Durmaza Ateş Püskürdü
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmirde Vahşet! Kediyi Diri Diri Yaktılar
İzmir’de parkta bulunan kedi evi, içinde kedi varken kimliği belirsiz ...
Çantanın geleceği Swenna Arıkovanı’nda
Turkcell’in kitlesel fonlama platformu Arıkovanı, geleceğin sırt ...
Ümit Karana Sarkıntılık Düzeyinde Cinsel Saldırı Suçundan 1 Yıl 8 Ay Hapis Cezası
Oturduğu sitede çalışan kadına yönelik cinsel saldırıda bulunduğu iddiasıyla ...
 
Asımlar hafız oldu!
Örgün Eğitimle Birlikte hafızlık projesi kapsamında 26 öğrenci eyüpsultan ...
Adana Boru Kebabına Yurt Dışından Bile Yoğun İlgi Gösteriliyor
Adana’da kaburga etinden yapılan boru kebabı büyük ilgi görüyor. Bu lezzeti ...
Bakan dev projeyi açıkladı: 400 bin öğretmen...
Milli Eğitim Bakanlığının (MEB), TRT Genel Müdürlüğü ve haber spikerleri ...
 
Ünlü Oyuncu Vildan Atasever Evlilik İçin İlk Adımı Attı
Başarılı oyuncu Vildan Atasever, sevgilisi Erkan Akdemir ile evlilik yoluna ...
İhlas Koleji mezunlarından METAP’a destek
İhlas Koleji mezunlarının katılımıyla düzenlenen Mesleki Tanıtım Programı ...
Hakan Keleş: Başakşehire müsaade etmeyeceğiz
Demir Grup Sivasspor Teknik Direktörü Hakan Keleş, "Başakşehirin son zamanlarda ...
 
Mezzep Yurdagül'ün 'Annem' Şarkısı Yayında!
Müzik
Mezzep Yurdagül'ün 'Annem' Şarkısı Yayında!
Zeynep’ler Tatilde
Magazin
Zeynep’ler Tatilde
Dijitalin Kraliçesinden Yeni Şarkı
Magazin
Dijitalin Kraliçesinden Yeni Şarkı
Bir Klasik Yeniden Doğuyor: Asiye Palu'dan 'Ya Seninle Ya Sensiz'
Müzik
Bir Klasik Yeniden Doğuyor: Asiye Palu'dan 'Ya Seninle Ya Sensiz'
Bira Hakemi H. Murat Koska'nın Başarı Hikayesi
Yaşam
Bira Hakemi H. Murat Koska'nın Başarı Hikayesi
Ecem Okan’dan Sarsıcı Bir Çığlık: 'Adaleti Arama'
Sağlık
Ecem Okan’dan Sarsıcı Bir Çığlık: 'Adaleti Arama'
Su Akkuyu Cesur Pozlarıyla Yürek Hoplattı
Magazin
Su Akkuyu Cesur Pozlarıyla Yürek Hoplattı
‘Daha İyi Bir Yarın’Galası Yapıldı
Magazin
‘Daha İyi Bir Yarın’Galası Yapıldı
Fifty Fifty' Müzik Programı Bu Haftada Çok Renkli
Magazin
Fifty Fifty" Müzik Programı Bu Haftada Çok Renkli
Yeni tekli hazır !
Müzik
Yeni tekli hazır !
Medya Nefesi
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri