11 Mayıs 2019 Cumartesi - 17:41

Sahura Kalkmazsanız Kilo Alabilirsiniz"

ORUÇ sırasında özellikle sindirim sisteminde ve metabolizmada önemli değişikliklerin gerçekleştiğini söyleyen Prof. Dr. Mustafa Aydın, Sahura kalkmadan oruç tutmak veya iftarda aşırı gıda alımı sindirim sorunlarına yol açmakla kalmayıp kilo alımına ciddi katkıda bulunabilir..

Sahura Kalkmazsanız Kilo Alabilirsiniz

ORUÇ esnasında başta hazım sisteminde ve metabolizmada ehemmiyetli değişikliklerin gerçekleştiğini kail Prof. Dr. Mustafa Aydın, "Sahura kalkmadan oruç avlamak yahut iftarda çok besin alımı hazım problemlerine kere açmakla kalmayıp kilogram alımına ağır katkıda bulunabilir. Ağır yiyeceklerden ve karbonhidrat ağırlıklı beslenmeden kaçınmalıdır" dedi.

İstanbul Rumeli Üniversitesinin Uygulama Hastanesi bulunan REYAP Hastanesinde vazifeli Kardiyolog tabip Prof. Dr. Mustafa Aydın, oruç markajcı bireylerin dem yağlarında ve kolesterin düzeylerinde müspet düzelmeler izlendiğini belirtti. Bu bulguların mıhlı şahısda oruç tutmanın duygu sağlığına müspet katkılarının bulunduğunu gösterdiğini dile getiren Prof. Dr. Aydın, "Oruç tutanlarda haslet sertliğinin henüz az olduğu, insülin duyarlılığının arttığı, oruç sebebiyle duygu haslet sistemindeki pıhtılaşma mekanizmalarına müspet etkilerde bulunmuş olduğu biliniyor" diyerek konuştu.

"SAHURA MUTLAKA KALKIN"

"Oruç tutmanın sağlığa faydası mevcut fakat meydana getirilen birtakım hata çalışmalar da ağır zararlara kere açabilir" diyen ve oruç esnasında başta hazım sisteminde ve metabolizmada ehemmiyetli değişikliklerin gerçekleştiğini dile getiren Prof. Dr. Aydın konuşmasına şu şekilde bitmeme etti:

"İftar ve sahurda çok ve tuzlu besin tüketimi duygu yetersizliğinde kötüleşme, hipertansiyonu bulunan hastalarda tansiyonun yükselmesine illet olabilir. Sahura kalkmadan oruç avlamak yahut iftarda çok besin alımı hazım problemlerine kere açmakla kalmayıp kilogram alımına ağır katkıda bulunabilir. Ağır yiyeceklerden ve karbonhidrat ağırlıklı beslenmeden kaçınmalıdır. Orucu açtıktan sonradan içimli gıdalardan, besili yiyeceklerden ırak durulmalıdır. Aşırı ve aceleci aşındırmak işkembe ve hazım sisteminde dem akımını artırır. Bu gidişat duygu yetmezliği bulunan hastalarda ek yüklenmeye illet olabilir. İleri duygu yetersizliği olanlarda şikayetlerin artmasına illet olabilir. Gündüz içilmeyen sigaranın iftar zamanı vakti sonrası derin içilmesi koroner dolaşımın negatif etkilenmesine illet olur. Sigaranın bırakılması yahut azaltılması alınacak en can alıcı derman olacaktır. İftar esnasında nakit gıdalarla giriş yapmış olup birlikte müddet aralık verilmesi hun dolaşımı ve hazım sistemine ek ağırlık bindirilmesine bariyer olacaktır. İftar ondan sonra derneşik yürüyüşler hazım problemlerine bariyer olabilir ve dolaşımın düzelmesine ulama verir. Uzun kesat süresi zımnında iftar zamanı vakti ile sahur ortada ehliyetli nakit alımı sağlanmalıdır. Sahur behemehâl yapılmalıdır. Sıvı ve lifli besin ağırlıklı olması uzamış kesat zamanında tokluk hissi verecek ve nakit açığı oluşmasına bariyer olacaktır."

"MUTLAKA DOKTORUNUZA DANIŞIN"

Kalp hastası bulunan şahısların oruç tutması dair behemehâl doktorlarına danışmaları icap ettiğini tabir fail Prof. Dr. Aydın, "Kalp krizi geçirenler, koroner damarlarına stent takılmış bulunan bireyler, açıkça duygu ameliyatı olanlar ve sonsuz derman kullanımı müstelzim hastaların oruç tutmasındaki karar hastalığın ağırbaşlılık derecesine layıkıyla tabip kontrolüne layıkıyla verilmelidir. İleri derecede kalp yetersizliği olanlar, insülin basıcı diyabet hastalığı hastaları ve kesintili dem basıncı bulunan şahısların oruç tutmasının kazalı olabildiği bilinmeli. Oruç markajcı hastaların derman aksatması hastalığın kötüleşmesine illet olabilir. Bu sebeple ramazan ayında derman alıntı düzeninde ayarlamalar yapılmalıdır. Günde yegâne düze derman kullanan hastaların derman dozunun sahur yahut iftar zamanı vakti saatlerine kaydırılması gerekebilir. mühim bulunan ilacın herhangi birlikte çağ bire birlikte saatte alınmasıdır" dedi.

- İstanbul Aydın, Sağlık

 
Damarlardaki Pıhtı Herkesin Ortak Problemi - Malatya Haberleri
 
İnönü Üniversitesi Rektörü: 3 Yıldır Kalp Nakli Üzerine Çalışıyoruz - Malatya Haberleri
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Damarlardaki Pıhtı Herkesin Ortak Problemi - Malatya Haberleri
Ulusal Vasküler ve Endovasküler Cerrahi Derneği Başkanı Prof. Dr. Tankut ...
Kızım 32.bölüm fragmanı? İpin ucundan kurtardı! Başını yakma pahasına...
Kızım 31.son bölümde; Demirin yaşamına son vermek üzere kafasına silah ...
İstanbullu Gelin 85.bölüm fragmanı? Son nefesini verdi! Sessiz sedasız...
İstanbullu Gelin 84.son bölümde; Doğabilecek çok daha büyük felaketlerin ...
 
Hercai 10.bölüm fragmanı? Mirandan dengeleri değiştirecek radikal karar!
Hercai 9.son bölümde; Reyyanın Azatla evlilik gerçekleştirmeyeceği gelişmesiyle ...
Ticari araç ihracatı 4 ayda yüzde 2 arttı
Otomotiv Sanayii Derneği (OSD) verilerine göre, toplam üretim ocak-nisan ...
Bir Zamanlar Çukurova 33.bölüm fragmanında acı haber: Başınız sağ olsun!
Bir Zamanlar Çukurova 32.son bölümde; Seher, bu kez dört ayağının üzerine ...
 
Ferdi Kadıoğluna milli davet
Hollanda 21 Yaş Altı Milli Futbol Takımının aday kadrosunda, Fenerbahçede ...
Ndiayenin baba evinde şampiyonluk heyecanı
Galatasarayın Senegalli futbolcusu Badou Ndiayenin baba evinde ramazan ...
Ali İhsan Yavuz, Şahan Gökbakardan tam not aldı! O yaklaşım sonrası...
Ünlü komedyen Şahan Gökbakar, İstanbul’daki seçimler hakkında iptal ...
 
Güçlü Sesi ve Güzelliğiyle Tahtın Tek Sahibesi: Deniz Tan
Müzik
Güçlü Sesi ve Güzelliğiyle Tahtın Tek Sahibesi: Deniz Tan
Pamuk Pars'tan Sosyal Medya Paylaşımı
Magazin
Pamuk Pars'tan Sosyal Medya Paylaşımı
Sercan Mir'den Yeni Klip
Magazin
Sercan Mir'den Yeni Klip
Kasım Alper Özdemir’den Çad’a Uzanan İyilik Eli
Yaşam
Kasım Alper Özdemir’den Çad’a Uzanan İyilik Eli
Ataşehir The Meat İstanbul’da Yalvaç Grup’un İftar Daveti: Sanat, İş ve Medya Dünyasından Seçkin İsimler Bir Araya Geldi
Magazin
Ataşehir The Meat İstanbul’da Yalvaç Grup’un İftar Daveti: Sanat, İş ve Medya Dünyasından Seçkin İsimler Bir Araya Geldi
İsmail Özen'den Yeni Hit: 'Vay Başıma Gelenler' Dijital Platformlarda!
Müzik
İsmail Özen'den Yeni Hit: "Vay Başıma Gelenler" Dijital Platformlarda!
Güzellik Dünyasında Yeni Bir Dönem: New Secret Cosmetic’ten Büyük Atılım!
Magazin
Güzellik Dünyasında Yeni Bir Dönem: New Secret Cosmetic’ten Büyük Atılım!
Pop Müziğin Yükselen Yıldızı Yeliz Akyol'dan Yeni Hit: 'Dört Duvar''
Müzik
Pop Müziğin Yükselen Yıldızı Yeliz Akyol'dan Yeni Hit: 'Dört Duvar''
Arif Selçuk, ''Yalı Çapkını'' Dizisine Cengiz Karakteriyle Renk Kattı!
Multimedya
Arif Selçuk, ''Yalı Çapkını'' Dizisine Cengiz Karakteriyle Renk Kattı!
Tyla Angelis Yeni Şubesini Beylikdüzü'nde Açıyor
Sağlık
Tyla Angelis Yeni Şubesini Beylikdüzü'nde Açıyor
Medya Nefesi
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri