İsrailin Kanal 13 televizyonu, ABD Başkanı Donald Trumpın Tel Aviv-Pekin ilişkileri nedeniyle İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahuyu uyardığını duyurdu. Haberde ABDnin, Tel Aviv-Pekin hattındaki ilişkilerin ABDnin İsrail ile yaptığı güvenlik iş birliğine zarar verebileceği konusunda uyaruda bulunduğu belirtildi. Trumpın 25 Martta Beyaz Sarayda gerçekleştirilen Trump-Netanyahu görüşmesinden kısa bir süre önce uyarıda bulunduğu aktarıldı. Trumpın “Çinin İsraile olan etkisini sınırlandırmazsanız ABD ile olan güvenlik işbirliği zarar görebilir” dediği iddia edildi.
İsraile yönelik benzer bir uyarının da Ocak ayının başında Kudüsü ziyaret eden ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı John Boltonın yanı sıra Dışişleri Bakanı Mike Pompeodan geldiği belirtildi.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|||||
|
|
![]() Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır. Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım. |