Sri Lanka Savunma Bakanı Ruwan Wijewardene, 21 Nisan’da 321 kişinin ölümüne ve yüzlerce kişinin yaralanmasına neden olan terör saldırılarının Yeni Zelandanın Christchurch kentinde yaşanan silahlı saldırılara misilleme olduğunu iddia etmişti. İddia Yeni Zelanda Başbakanlığı tarafından reddedildi. Başbakanlık tarafından yapılan açıklamada, Sri Lankada patlayan Paskalya bombalamaları ile Christchurchteki cami saldırılarını birbirine bağlayabilecek herhangi bir istihbaratın olmadığı ifade edildi.
Yeni Zelanda Başbakanlığı, Sri Lanka Savunma Bakanı Wijewardenenin bu bilgileri Parlamentoya delil olmadan sunduğunu belirtti. Açıklamada, “Saldırıya yönelik Sri Lankadaki soruşturmalar henüz erken aşamada." denildi.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|||||
|
|
![]() Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır. Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım. |